ویرایش محتوا
دکتر افسانه زرگنج فرد

درباره ما

مجموعه زنان ، زایمان و نازائی دکتر زرگنج فرد

رسالت ما در مجموعه دکتر زرگنج فرد انجام تمامی خدمات زیبائی و درمانی زنان با حفظ استاندارد و اولویت سلامت مراجعین عزیز می باشد که در جهت تحقق این رسالت تیمی متشکل از پزشک متخصص ( دکتر افسانه زرگنج فرد ) و کادر مجرب با به کارگیری جدیدترین روش های علمی و به روز ترین دستگاه های پزشکی ، فعالیت خود را آغاز نموده است .
هدف ما زیبایی توام با حفظ سلامتی شماست …

با ما تماس بگیرید

شبکه های اجتماعی
 
به نظر می رسد شما در خصوص پایش سلامت بانوان سوالاتی دارید .

می توانید با کلیک روی لینک زیر ، شماره تلفن همراه خود را بگذارید تا مشاوران ما ظرف 24 ساعت با شما تماس بگیرند .

تست پاپ اسمیر

پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر (Pap test) که تست پاپ نیز به آن گفته می‌ شود، روشی برای تشخیص سرطان دهانه رحم در بانوان است . این تست وجود سلول‌ های پیش سرطانی یا سرطانی را روی دهانه رحم مشخص می‌ کند. تشخیص زود هنگام سلول‌ های غیر طبیعی دهانه رحم با استفاده از تست پاپ اسمیر به جلوگیری از پیشرفت سرطان دهانه رحم کمک می‌ کند.

در ادمه بررسی می کنیم :
  • آزمایش یا همان تست پاپ اسمیر چیست؟
  • چه کسانی باید تست پاپ اسمیر را انجام دهند؟
  • هر چند وقت یک بار تست پاپ اسمیر باید انجام شود؟
  • آمادگی برای تست پاپ اسمیر
  • آزمایش پاپ اسمیر در پریودی
  • آزمایش پاپ اسمیر در بارداری
  • پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟
  • روش‌ های مختلف انجام پاپ اسمیر
  • نتیجه تست پاپ اسمیر
  • تفسیر آزمایش پاپ اسمیر
  • هزینه تست پاپ اسمیر
  • جمع بندی
  • آزمایش یا همان تست پاپ اسمیر چیست؟
  • چه کسانی باید تست پاپ اسمیر را انجام دهند؟
  • هر چند وقت یک بار تست پاپ اسمیر باید انجام شود؟
  • آمادگی برای تست پاپ اسمیر
  • آزمایش پاپ اسمیر در پریودی
  • آزمایش پاپ اسمیر در بارداری
  • پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟
  • روش‌ های مختلف انجام پاپ اسمیر
  • نتیجه تست پاپ اسمیر
  • تفسیر آزمایش پاپ اسمیر
  • هزینه تست پاپ اسمیر
  • جمع بندی

آزمایش یا همان تست پاپ اسمیر چیست؟

ویروس HPV نوعی عفونت مقاربتی شایع است که می‌ تواند منجر به سرطان دهانه رحم شود. آزمایش پاپ اسمیر یکی از معاینات لگنی است که برای غربالگری سرطان دهانه رحم استفاده می‌ شود. در بانوان بالای 30 سال امکان دارد، تست پاپ اسمیر همراه با آزمایش HPV انجام شود. همان طور که گفته شد ، HPV عفونت ناشی از رابطه جنسی است که می‌ تواند باعث به وجود آمدن انواع سرطان از جمله سرطان دهانه رحم شود.

پزشکان توصیه می کنند که آزمایش پاپ اسمیر را از سن 21 سالگی شروع کنید. البته تداوم و یا حتی انجام دادن این تست بسته به نظر پزشک شما دارد، پس بهتر است برای معاینه هر چند وقت یک بار به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید.

انجام تست و آزمایش پاپ اسمیر

چه کسانی باید تست پاپ اسمیر را انجام دهند؟

پزشکان توصیه می‌ کنند بانوان 21 تا 65 سال این تست را انجام دهند اما تست پاپ اسمیر را افراد دارای شرایط زیر نیز باید انجام دهند، که شامل:

  1. افراد دارای HIV مثبت
  2. افراد مبتلا به سرطان دهانه رحم
  3. قرار گرفتن در معرض دی اتیل استیل بسترول قبل از تولد (قرص ضد بارداری یا پسا قاعدگی)
  4. افرادی که بر اثر شیمی درمانی و پیوند عضو، سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
  5. افراد که سیگار می‌ کشند یا سابقه سیگار کشیدن دارند.
  6. همچنین فرد باید با توجه به سن و نیز بدون توجه به وضعیت فعالیت جنسی به طور منظم آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهد. به این دلیل که ویروس HPV می تواند به صورت نهفته وجود داشته باشد و بعدا علائمش را نشان دهد.
  7. بانوان بالای 65 سال با سابقه نتیجه نرمال پاپ اسمیر، امکان دارد با دستور پزشک، در آینده از انجام آزمایش پاپ اسمیر خودداری کنند.

هر چند وقت یک بار تست پاپ اسمیر باید انجام شود؟

یکی از مواردی که قابل توجه بانوان است، زمان انجام تست پاپ اسمیر است. چه زمانی باید آزمایش پاپ اسمیر انجام دهیم؟ این آزمایش را می‌ توان همزمان با تست ویروس HPV انجام داد. ویروس HPV رایج ترین عفونت مقاربتی است و همچنین با سرطان دهانه رحم مرتبط است.

با انجام همزمان این دو تست به جای هر سه سال یک بار می‌ توانید هر پنج سال یک بار این آزمایش را انجام دهید. ضمنا بانوانی که هیسترکتومی (جراحی برای برداشتن دهانه رحم) انجام داده‌ اند و سابقه سرطان دهانه رحم ندارند، نیازی به غربالگری و توصیه‌ های زیر ندارند .

توصیه‌ های زیر برای هر فرد متفاوت است و باید هر شخص با پزشک خود مشورت کند.

افراد کمتر از 21 سال
در صورت نداشتن رابطه جنسی، این افراد به انجام تست پاپ اسمیر نیازی ندارند.

افراد بین 21 تا 29 سال
این افراد هر سه سال یک بار باید تست پاپ را انجام دهند.

افراد بین 30 تا 65 سال
هر سه سال تست HPV و یا هر پنج سال یک بار تست HPV و پاپ اسمیر همزمان با هم انجام شود.

افراد بالای 65 سال
این افراد به انجام تست پاپ اسمیر نیازی ندارند اما باید با پزشک خود مشورت کنند.

آمادگی برای تست پاپ اسمیر

بهتر است قبل از انجام تست پاپ اسمیر ، به نکات زیر توجه کنید:

اگر در دوران قائدگی هستید، پزشک می‌ خواهد تا آزمایش را مجددا انجام دهید، زیرا نتیجه تست ، دقت کمتری خواهد داشت .

یک روز قبل از انجام تست از داشتن رابطه جنسی، دوش و یا استفاده از برخی محصولات و دارو‌ها خودداری کنید زیرا باعث ایجاد تداخل در نتیجه تست می‌ شود.

از اسپری ها یا پودرها در مجاورت واژن استفاده نکنید.

هیچ چیزی از جمله تامپون، دارو، کرم و شیاف را وارد واژن نکنید.

واژن را با آب، سرکه یا مایعات دیگر نشویید.

انجام آزمایش پاپ اسمیر در 24 هفته اول بارداری بی خطر است. همچنین باید تا 12 هفته پس از زایمان صبر کنید تا دقت نتایج افزایش یابد.

آزمایش پاپ اسمیر در پریودی

در طول دوره قاعدگی نباید آزمایش پاپ اسمیر را انجام داد. خونریزی شدید می تواند، بر دقت تست تاثیر بگذارد. از این رو پزشکان پیشنهاد می‌ کنند که، انجام این تست را به زمان دیگری موکول کنید.

انجام تست و آزمایش پاپ اسمیر

آزمایش پاپ اسمیر در بارداری

انجام تست پاپ اسمیر در سه ماه اول بارداری به بانوان توصیه می‌ شود. بعضی از بانوان بعد از انجام آزمایش به دلیل حساسیت رحم در دوران بارداری، لکه بینی خفیفی را تجربه می‌ کنند اما، این به معنای آن نیست که پاپ اسمیر می‌ تواند باعث سقط جنین شود. معمولا تخمک لقاح یافته در قسمت بالایی رحم و نه در دهانه رحم قرار می‌ گیرد.

حتی در شرایطی که جنین در قسمت پایینی رحم و نزدیک به دهانه رحم قرار می‌ گیرد، دهانه رحم در سه ماهه اول بارداری کاملا ضخیم است و خراش کوچک ایجاد شده توسط پاپ اسمیر نمی‌ تواند به جنین آسیبی برساند. گاهی اوقات بانوان بارداری سختی دارند و این امر موجب سقط جنین می‌ شود و همزمان با انجام پاپ اسمیر این اتفاق می‌ افتد که، این مربوط به تست پاپ اسمیر نیست.

پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟

انجام فرآیند تست پاپ اسمیر فقط چند دقیقه طول می‌ کشد. در این فرآیند فرد روی یک میز دراز می کشد و پاهای خود را در رکاب قرار می‌ دهد. سپس پزشک یک ابزار فلزی یا پلاستیکی (اسپکولوم) را در واژن فرد قرار می دهد، تا دهانه رحم شخص را مشاهده کند. پزشک از یک سواب برای نمونه برداری از سلول‌ های دهانه رحم استفاده می‌ کند و برای بررسی به آزمایشگاه می‌ فرستد.

روش‌ های مختلف انجام پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر به دو روش زیر انجام می‌ شود:

تست پاپ اسمیر مستقیم
این روش به‌ عنوان روش مرسوم برای انجام تست پاپ اسمیر و تشخیص سرطان دهانه رحم می‌ باشد. در این روش، پزشک به وسیله یک برس مخصوص، از سلول‌ های دهانه رحم و مجاری واژن، نمونه برداری کرده و سپس به آزمایشگاه ارسال می‌ کند.

تست پاپ اسمیر تین پرپ (Thin Prep, Liquid pap test)
در این روش از سلول‌ های مورد نظر مانند روش قبل نمونه برداری می‌ شود. اما به‌ جای قرارگیری بر روی لام، به‌ طور کامل به یک محلول نگهدارنده منتقل می‌ شوند و برای بررسی به آزمایشگاه ارسال می‌ شود.

در آزمایشگاه از نمونه مورد نظر با استفاده از دستگاه مخصوص و اتوماتیک، خون و موکوس و سایر ترشحات جدا شده و سلول‌ ها به‌ صورت اسمیرهای تک لایه روی لام منتقل می‌ شود. از نمونه جمع آوری شده در روش پاپ تین پرپ می‌ توان برای تشخیص HPV و سایر بیماری های مقاربتی نیز استفاده کرد.

نتیجه تست پاپ اسمیر

نتیجه تست پاپ اسمیر یا منفی (طبیعی) و یا مثبت (غیرطبیعی) است. در ادامه به تفسیر تست پاپ اسمیر در هر دو حالت می‌پردازیم.

نتیجه تست پاپ اسمیر طبیعی (منفی)
اگر نتایج تست پاپ اسمیر، نرمال و طبیعی باشد، به این معناست که هیچ سلول غیرطبیعی در ناحیه تناسلی شخص شناسایی نشده است. در صورتی که نتیجه تست پاپ اسمیر منفی باشد، احتمالا تا سه سال دیگر نیازی به انجام این تست ندارید.

نتیجه تست پاپ اسمیر غیر طبیعی (مثبت)
اگر جواب تست پاپ اسمیر فرد، غیرطبیعی (مثبت) باشد، به معنی سرطان نیست بلکه به این معنی است که سلول‌ های غیرطبیعی بر روی دهانه رحم فرد وجود دارد که برخی از سلول‌ ها می‌ توانند پیش سرطانی باشند. دلایل مختلفی از جمله موارد زیر وجود دارد که فرد می‌ تواند، یک پاپ اسمیر غیرطبیعی داشته باشد:

  1. التهاب خفیف یا تغییرات جزئی سلولی (دیسپلازی گردن رحم)
  2. ویروس HPV یا سایر عفونت ها
  3. خطای تست آزمایشگاهی
    اگر کمی قبل از انجام آزمایش پاپ اسمیر رابطه جنسی داشته باشید یا از دیافراگم استفاده کرده باشید، ممکن است التهاب خفیفی ایجاد شود. در این صورت انجام تست پاپ اسیر به زمان دیگری موکول می‌شود.

باتوجه به نتیجه تست پاپ اسمیر مثبت فرد، پزشک یکی از راه‌ های زیر را جهت ادامه درمان توصیه می‌ کند:

  1. انجام تست پاپ اسمیر در فواصل زمانی کوتاه
  2. کولپوسکوپی:

اگر سلول‌ های غیر طبیعی تا آن زمان از بین نرفتند، پزشک از یک روش به نام کولپوسکوپی استفاده می‌ کند. کولپوسکوپی روش تشخیص و شناسایی سرطان دهانه رحم است. در این روش، پزشک با استفاده از دستگاه کولپوسکوپ (که مجهز به یک میکروسکوپ پیشرفته است)، سلول‌های دهانه رحم را بررسی می‌ کند.

انجام تست و آزمایش پاپ اسمیر

تفسیر آزمایش پاپ اسمیر

در آزمایش پاپ اسمیر این بخش مهم‌ ترین بخش برای تشخیص زود هنگام سرطان است. در صورت مثبت بودن جواب آزمایش پاپ اسمیر، بثورات مختلفی در دهانه رحم دیده می‌ شود که، هر کدام مرحله مختلفی از بیماری را نشان می‌ دهد. در ادامه به هر یک موارد آورده شده در جواب تست پاپ اسمیر می‌پردازیم.

تغیرات غیر طبیعی و نامشخص سلول‌ های سنگفرشی (ASC-US):

سلول‌ های غیرطبیعی در نمونه دیده می‌ شود، اما به‌ طور واضح نشان‌ دهنده سلول‌ های پیش سرطانی نیست. برای بررسی بیشتر به نجام آزمایش‌ های دیگری نیاز است.


ضایعات درون بافت پوششی سنگفرشی (Squamous intraepithelial lesion):

سلول‌ های جمع‌ آوری‌شده ممکن است سرطانی باشند.


سلول‌ های ترشحی غیرمعمول (Atypical glandular cells):

سلول‌ های غده‌ ای که مواد روان کننده ترشح می‌ کنند، ممکن است دچار تغییر شده باشند. اما سرطانی بودن آن‌ ها مشخص نیست. در این صورت انجام تست‌ های بیشتر برای یافتن علت ایجاد تغییر لازم است.


Squamous cell carcinoma:

سلول‌ها غیر عادی به نظر می‌ رسند و پاتولوژیست تقریبا مطمئن است که، سرطان وجود دارد. سرطان در سلول‌ های پهن سطحی واژن و سرویکس در حال گسترش است.


Adenocarcinoma:

سرطان در سلول‌ های ترشحی در حال گسترش است. ارزیابی و معاینه بیشتر توسط کولپوسکوپی و در صورت نیاز بیوپسی از نواحی مشکوک انجام می‌ شود.
موارد عفونی که در صورت مثبت شدن آزمایش پاپ اسمیر ممکن است در نتیجه تست مشاهده کنید، عبارتند از:

تریکومونیازیس واژینالیس (Trichomoniasis):

یک انگل تک‌ یاخته است که باعث ایجاد التهاب در واژن می‌ شود. دیده شدن خود انگل یا علائم التهابی آن بیانگر آلودگی به این انگل تک‌ یاخته است.


Candida albicans:

یک نوع قارچ تک‌ یاخته است و در پاپ اسمیر به‌ صورت هاگ یا به شکل رشد کرده و خط مانند دیده می‌ شود که باعث بروز التهاب در واژن می‌ شود. 


کوکو باسیل‌ (Coccobacillus):

خانواده‌ ای از باکتری‌ ها هستند و شکل آن‌ ها بین گرد و میله‌ ای قرار دارد، در نتیجه به شکل میله‌ های کوتاهی دیده می‌ شوند؛ وجود آن‌ ها در پاپ اسمیر احتمال آلودگی با باکتری گاردنلا را مطرح می‌ کند، اما وجود آن باید با کشت ترشحات واژن تأیید شود.


Actinomyces:

یک نوع باکتری گرم مثبت است. در استفاده‌ کنندگان IUD دیده می‌ شود و تأیید حضور آن با تست ترشحات انجام می‌ شود.


کلامیدیا:

یک باکتری است که، می‌ تواند بیماری التهابی لگن را ایجاد کند.

هزینه تست پاپ اسمیر

هزینه‌ های تست پاپ اسمیر بر اساس شرایط متفاوتی تعیین می‌ شود که این موارد به شرح زیر است:

  • کلینیکی که مراجعه می‌ کنید.
  • شهری که سکونت دارید.
  • تجربه متخصص زنانی که مراجعه کرده‌ اید.
  • و…

برای اطلاع از هزینه دقیق باید به‌ صورت حضوری به پزشک مورد نظر خود مراجعه کنید.

جمع بندی

پاپ اسمیر رایج‌ ترین روش تشخیص سرطان رحم است. مانند اغلب سرطان‌ ها، تشخیص زود هنگام نقش مهمی در درمان سرطان دهانه رحم دارد. بهتر است خانم‌ ها با توجه به شرایط زندگی و سن، برای انجام این آزمایش با پزشکشان مشورت کنند.

محبوب ترین مقالات

به وقت ملاقات نیاز دارید؟

درخواست وقت ملاقات

"*" indicates required fields

نام و نام خانوادگی*

در صورتی که از خانم دکتر افسانه زرگنج فرد نوبت برای انجام آزمایش و تست پاپ اسمیر میخواهید ، لطفا شماره تلفن همراه خود را بگذارید تا مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس گرفته و برای شما با توجه به ساعات و روزهای خالی ، نوبت بگذارند .

مشاوره رایگان ( از ساعت 9 الی 20 )

رسالت ما در مجموعه دکتر زرگنج فرد انجام خدمات درمانی زنان با حفظ استاندارد و اولویت سلامت مراجعین عزیز می باشد که در جهت تحقق این رسالت تیمی متشکل از پزشکان و متخصصین و کادر مجرب با به کارگیری جدیدترین روش های علمی ، فعالیت خود را آغاز نموده است . هدف دکتر زرگنج فرد، حفظ سلامتی مراجعان در عین تامین خواست ایشان برای نیل به حداکثر طراوت و شادابی است.

روزهای کاری

شنبه - پنجشنبه : 20.30 - 09.00
جمعه و ایام تعطیل : فقط با هماهنگی قبلی
خانه
حساب کاربری
خدمات
جستجو