واژینیسموس چیست

واژینیسموس چیست

در ادامه می خوانید:

در این مقاله اطلاعات مفیدی در رابطه با واژینیسموس در اختیار شما قرار می دهیم. پس اگر سوال واژینیسموس چیست در ذهن شما نقش بسته است، با ما همراه شوید. یکی از مشکلاتی که تعدادی از خانم ها با آن درگیر هستند و مشکل بسیار مهمی هم به شمار می آید، چیزی به غیر از واژینیسموس نیست. این بیماری یا بهتر بگوییم اختلال، زمانی رخ می دهد که فرد می خواهد با شریک جنسی خود رابطه ی جنسی برقرار کند ولی در هنگام برقراری این رابطه، فرد به شدت دچار درد تحمل ناپذیری شده و درد بسیار زیاد را تجربه خواهد کرد.

به علت همین درد زیاد هم هست که این فرد از رابطه ی جنسی و به طور کلی برقراری آن می ترسد و مایل نیست آن را انجام دهد. در علم پزشکی، به این اختلال واژینیسم هم گفته می شود. این واژه یعنی واژینیسم یکی از اصطلاح ها و عبارت های پزشکی است که در آن عضله های موجود در قسمت واژن خانم در زمان برقراری رابطه ی جنسی و در مرحله ی نهایی دخول، دچار انقباضات و گرفتگی های غیر ارادی می شود. فردی که به این اختلال دچار شده باشد، قادر نیست رابطه ی جنسی با شریک جنسی خود برقرار کند. چرا که همواره ترس از دخول دردناک با وی هست.

وضعیت خانمی که به اختلال واژینیسموس دچار است، به چه صورت است؟

تنها افرادی که می دانند واژینیسموس چیست و به آن مبتلا شده اند، قادر به درک میزان دردناکی و آزار دهنده بودن این مشکل هستند.این اختلال حتی گاها می تواند در صورت درمان نشدن، زندگی فرد مبتلا را به هم بریزد و حتی خراب کند.

از جمله مهمترین پیامدهایی که این اختلال می تواند در زندگی مشترک فرد به وجود آورد، می توان به احساساتی همچون خشم، غمگین شدن و غصه دار بودن، از دست دادن اعتماد به نفس در فرد مبتلا، به وجود آمدن مشکلات در رابطه ی احساسی زن و شوهر علاوه بر رابطه ی جنسی، سرد شدن شوهر نسبت به همسرش و حتی گاها طلاق عاطفی و بسیاری موارد و مشکل های دیگر اشاره کرد.

وضعیت خانمی که به اختلال واژینیسموس دچار است، به چه صورت است؟
وضعیت خانمی که به اختلال واژینیسموس دچار است، به چه صورت است؟

علاوه بر این، در کنار همه ی این مشکلات مطرح شده این موضوع را هم لحاظ کنید که فردی که به این اختلال دچار شده باشد، به علت وضعیتی که دارد نمی تواند باردار شود.

چرا که عموما رابطه ای رخ نمی دهد. این دسته از افراد گاها به قدری این اختلال در آن ها ریشه دوانده است که حتی امکان معاینه به پزشک را هم نمی دهند.

چرا که عموما انجام هر گونه معاینه در ناحیه ی پایین تنه ی فرد (حال می خواهد معاینه ی واژینال باشد یا معاینه ی لگنی) برای چنین افرادی هموراه با درد فراوانی بوده و حتی گاها امکان انجام آن نیست.

از نظر شدت و درجه ی واژینیسموس، خانم ها به چه صورت هستند؟

واژینیسموس در تمام خانم ها به یک شدت و اندازه نیست. این اختلال دارای شدت و درجه های مختلفی است و برای هر خانم می تواند با دیگری متفاوت باشد. برخی از خانم ها که در درجه ی حاد این اختلال قرار دارند، قادر نیستند تا هیچ چیزی در ناحیه ی واژن خود وارد کنند.

چرا که در صورت نزدیک شدن هر چیزی به این ناحیه، واژن به صورت نا خود آگاه و ناگهانی بسته خواهد شد. برخی دیگر از خانم ها هستند که قادر هستند از برخی وسیله ها نظیر کاندوم و یا تامپون بهره ببرند ولی در عین حال باز هم نمی توانند هیچ گونه رابطه ی جنسی با شریک جنسی شان برقرار کنند و در این امر موفق نمی شوند.

از نظر شدت و درجه ی واژینیسموس، خانم ها به چه صورت هستند؟
از نظر شدت و درجه ی واژینیسموس، خانم ها به چه صورت هستند؟

در نهایت دسته ی دیگری هم هستند که به این اختلال در سطح خفیف تری در مقایسه با دو دسته ی دیگر مبتلا هستند. یعنی می توانند رابطه ی جنسی داشته باشند اما هنگام برقراری رابطه و دخول کامل، درد زیاد و شدیدی را تجربه کرده و در شرایط سختی قرار می گیرند.

آیا فردی که مبتلا به اختلال واژینیسموس می باشد، دارای علائم و نشانه های مخصوصی است؟

پس از این پرسش که واژینیسموس چیست، یکی از پر تکرارترین پرسش ها این است که آیا این اختلال در صورت بروز، از خود علائم و نشانه های خاصی نشان می دهد؟ در پاسخ باید بگوییم بله. همچون همه ی بیماری ها و اختلالات، واژینیسموس هم دارای نشانه ها و علائمی است که منحصر به خودش است.

یکی از اصلی ترین علائمی را که می توان برای این اختلال بیان کرد، همان بروز گرفتگی و انقباض آن هم به صورت یک دفعه و غیر ارادی در ناحیه ی عضله های واژن خانم است.

آیا فردی که مبتلا به اختلال واژینیسموس می باشد، دارای علائم و نشانه های مخصوصی است؟
آیا فردی که مبتلا به اختلال واژینیسموس می باشد، دارای علائم و نشانه های مخصوصی است؟

در زمانی که این ناحیه دچار گرفتگی آن هم به صورت کاملا غیر ارادی و ناگهانی می شود، عمل دخول یا خیلی سخت و دردناک انجام می شود و یا گاها اصلا نمی توان این کار را انجام داد. در کنار این نشانه ی اصلی، نشانه های دیگری هم وجود دارند که بیان می کنند فرد به این اختلال دچار است.

برای مثال داشتن درد بسیار زیاد و تجربه ی دخول واژینال بسیار دردناک ، یکی دیگر از مشخصه ها و علائم این اختلال می باشد. در کنار درد عموما سوزش بسیار زیاد هم وجود دارد که آن را هم می توان یکی دیگر از علائم این اختلال به شمار آورد.

علاوه بر موارد ذکر شده، چه علائم و نشانه های دیگری برای فردی که دچار این اختلال شده است، وجود دارند؟

در قسمت پیشین از مطلب واژینیسموس چیست، به برخی علائم و نشانه های اصلی برای این بیماری پرداختیم. در این قسمت به ادامه ی آن ها خواهیم پرداخت. همان طور که در قسمت قبل گفتیم، یکی از نشانه های این اختلال وجود دخول آن هم همراه با سوزش زیاد است.

به علت وجود همین سوزش در کنار درد بسیار زیاد آن است که در این دسته از خانم ها فوبیای شدیدی برای مرحله ی دخول وجود دارد و در عین حال هم اگر بیش از حد برای انجام این کار تلاش کنند، کلا میل و کشش جنسی که در وجود آن ها است، خاموش می شود و دیگر علاقه ای به ادامه دادن هم ندارند.

برخی از افرادی که به این اختلال دچار شده اند، خود را محکوم و گناهکار حس کرده و احساس عذاب وجدان و گناه دارند. اما این موضوع به هیچ عنوان درست نیست. خود شخص به هیچ عنوان دخالتی در به وجود آمدن این شرایط نداشته و این ها همه واکنش هایی هستند که بدن فرد به صورت غیر ارادی در مقابله با شرایط موجود از خود نشان می دهد.

چرا که همان طور که قبلا هم گفتیم، این انقباض و گرفتگی هایی که در هنگام داخل شدن چیزی در ناحیه ی واژن برای فرد اتفاق می افتد، به هیچ عنوان ارادی نیستند و تحت شرایط موجود به وجود می آیند.

علاوه بر موارد ذکر شده، چه علائم و نشانه های دیگری برای فردی که دچار این اختلال شده است، وجود دارند؟
علاوه بر موارد ذکر شده، چه علائم و نشانه های دیگری برای فردی که دچار این اختلال شده است، وجود دارند؟

این عکس العمل را به نوعی می توان یک واکنش دفاعی انجام گرفته از سوی بدن به شمار آورد که به نوعی برای محافظت انجام می شود و به هیچ عنوان با قصد و اراده ی قبلی اتفاق نمی افتد.

آیا خانم هایی که به اختلال واژینیسموس مبتلا هستند، هیچ میل جنسی و علاقه ای به رابطه ندارند؟

ممکن است این سوال برای هر کسی پیش بیاید که آیا افرادی که دارای این اختلال هستند، به صورت ارادی و خود خواسته از رابطه ی جنسی فراری هستند و علاقه ای به انجام آن ندارند یا اصولا موضوع علاقه نیست و این افراد واقعا دچار مشکل هستند؟

در پاسخ به این پرسش و سایر پرسش هایی از این دست که در رابطه با این که علائم واژینیسموس چیست، چگونه رخ می دهد و چگونه به وجود می آید، می بایست گفت که خیر. افرادی که به این اختلال دچار هستند، به هیچ عنوان افراد سرد مزاجی نیستند که رابطه ی جنسی را دوست نداشته باشند یا این رابطه برای آن ها اهمیتی نداشته باشد.

بلکه این دسته از افراد احساسات و تمایلات جنسی نرمال دارند و حتی از انجام معاشقه در رابطه ی جنسی و کارهای مربوط به پیش نوازی نیز لذت می برند و ممکن است در این میان به ارگاسم هم برسند.

ولی متاسفانه هنگامی که نوبت به دخول می رسد، بدن آن ها واکنش های مختلفی از جمله گرفتگی، قفل شدن، انقباض و سایر مواردی از این دست از خود نشان می دهد و اجازه ی انجام این کار را به فرد مقابل نمی دهد. حال این سوال پیش می آید که اصولا علت بروز این مشکل در برخی خانم ها چیست؟ چرا برخی از خانم ها به چنین اختلالی مبتلا می شوند؟ در قسمت بعدی به این موضوع خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

علت این که برخی از خانم ها دچار اختلال واژینیسموس می شوند، چیست؟

همان طور که در بحث واژینیسموس چیست گفته شد، این اختلال سبب انقباض نا خواسته در ناحیه ی واژن در هنگام نزدیکی می شود. برای این موضوع و بروز اختلال در بدن یک خانم علت هایی وجود دارد که قصد داریم تا به آن ها بپردازیم.

یکی از عامل هایی که می توانند در بروز این اختلال در خانم ها تاثیرگذار باشند، این است که شخص در گذشته ی خود تجربه ی مشکل هایی آزاردهنده و دردناک در این زمینه را داشته باشد.

برای مثال، فرد سابقه ی انجام رابطه ی جنسی دردناک و آزاردهنده و یا حتی گاها معاینه های واژینال دردناک به وسیله ی پزشک داشته که همین امر منجر به بروز این اختلال در زمان حال گشته است.

البته این واکنش ها را می توان عکس العمل های طبیعی بدن فرد در برابر تجربه های ناخوشایند گذشته به شمار آورد و به این وسیله بدن این فرد به نوعی می خواهد فرد را محافظت نموده و از سلامت و امنیت وی دفاع کند.

عموما خانم هایی که آگاهی کافی در زمینه ی مسائل جنسی و رابطه ی زناشویی ندارند و یا به آن به دید بدی نگاه می کنند یا از انجام آن خجالت می کشند، بیشتر در برابر این اختلال و مبتلا شدن به آن قرار دارند.

علت این که برخی از خانم ها دچار اختلال واژینیسموس می شوند، چیست؟
علت این که برخی از خانم ها دچار اختلال واژینیسموس می شوند، چیست؟

نقش گذشته ی خانم ها و سابقه در زمینه ی بروز اختلال واژینیسموس تا چه اندازه است؟

در ادامه ی این قسمت از مطلب واژینیسموس چیست، نوبت به بررسی نقش گذشته ی خانم در بروز این اختلال می رسد. این پرسش مطرح می شود که گذشته ی یک خانم تا چه حد می تواند به عنوان یک عامل برای بروز این اختلال در نظر گرفته شود؟

در پاسخ باید بگوییم که گذشته ی فرد، یکی از اصلی ترین عامل هایی است که سبب بروز این اختلال می شود. بعضی از خانم ها هستند که به طور کلی با رابطه ی زناشویی و سکس دچار مشکل هستند.

این موضوع به خصوص در خانم هایی که در کودکی و نوجوانی زندگی بسیار بسته ای را از نظر آگاهی های جنسی تجربه کرده اند و والدین سختگیری در این زمینه داشته اند، بیشتر مشاهده می شود.

حتی این امر، دخترانی که در سنین پایین با توجه به آن چه که از اطرافیان شنیده اند، تفکرات اشتباهی در آن ها و ذهنشان به وجود آمده است. مثلا  فکر می کرده اند که برقراری رابطه ی جنسی گناه محسوب می شود یا این کار باعث بروز درد بسیار شدیدی می شود یا سایر تفکرات نا درستی از این دست نیز شایع است.

علاوه بر این ها، افرادی که در گذشته به آن ها تعرض جنسی و یا تجاوز جنسی صورت گرفته است هم می توانند در برابر رابطه ی جنسی، اینرسی نشان دهند که همین امر سبب بروز این اختلال می شود.

پس می بینید که عامل های بسیاری در گذشته ی فرد هستند که ممکن است منجر به ترس خانم از رابطه ی جنسی شده و دیدگاه و تفکرات وی را به این رابطه تغییر دهند و سبب بروز ترس از انجام این عمل و به خصوص دخول در این فرد شوند. همه ی این ها خود را به صورت واکنش های واژینیسموسی نظیر انقباض عضلات و … نشان می دهند.

آیا بروز برخی بیماری ها در ناحیه ی واژن ممکن است سبب به وجود آمدن اختلال واژینیسموس شوند؟

به طور کلی این طور می توان گفت که بیشتر خانم هایی که در زمان انجام سکس، حس درد را تجربه می کنند، این احتمال برای آن ها وجود دارد که به این اختلال دچار شوند.

آیا بروز برخی بیماری ها در ناحیه ی واژن ممکن است سبب به وجود آمدن اختلال واژینیسموس شوند؟
آیا بروز برخی بیماری ها در ناحیه ی واژن ممکن است سبب به وجود آمدن اختلال واژینیسموس شوند؟

عامل های بسیاری هستند که باعث دردناک شدن رابطه ی جنسی و به ویژه بخش نهایی آن یعنی دخول می شوند که برخی از آن ها به شرح زیر هستند:

انجام عمل جراحی در قسمت واژن

2.بروز عفونت هایی در قسمت واژن خانم از جمله کاندیدیاز

خشک بودن بیش از اندازه ی واژن

انجام پروسه ی درمانی به وسیله ی پرتوها یا همان پرتو درمانی در قسمت لگن خانم

ابتلا به زگیل تناسلی

وجود جراحت و یا پارگی در قسمت مجرا یا همان دهانه ی واژن

تاثیر برخی داروها و عارضه های جانبی آن ها در کنار تحریک نشدن درست و کامل خانم و نبود پیش نوازی، پیش از این که آمیزش آغاز شود.

ولوودینیا که همان حساسیت بیش از اندازه ی عصب ها و گیرنده ها در قسمت دهانه ی واژن است.

9.مبتلا بودن خانم به بیماری هایی که مقاربتی بوده و عامل آن ها انگل است؛ از جمله تریکومونا

ابتلای فرد به آندومتریوز و یا بروز التهابات در ناحیه ی لگن

همه ی این عوامل در کنار بسیاری عامل های دیگر که ذکر آن ها در این مقال نمی گنجد، می توانند سبب بروز آمیزش و دخول دردناک شده و در نهایت نیز باعث شوند تا فرد به واژینیسموس مبتلا شود. در ادامه ی مطلب واژینیسموس چیست، قصد داریم تا به چند عامل اساسی دیگری که در ابتلای فرد به این بیماری یا بهتر بگوییم اختلال نقش دارند، بپردازیم. با ما همراه باشید.

سایر عامل هایی که می توان آن ها را در دسته ی علت های واژینیسموس به شمار آورد، کدام هستند؟

علاوه بر کلیه ی عامل هایی که در چند قسمت قبلی مطلب واژینیسموس چیست در مورد ابتلا به این اختلال آورده شد، برخی عامل های دیگری هم هستند که قادر هستند، سبب بروز این احتلال شوند. این موارد به شرح زیر هستند:

  1. خستگی خانم و یا حتی گاها ابتلا به افسردگی
  2. صدمه دیدن واژن و ماهیچه های موجود در آن ناحیه به علت انجام زایمان
  3. نگرانی و ترس داشتن از ابعاد واژن برای انجام آمیزش
  4. مشکل داشتن زن و شوهر با یکدیگر
  5. ترسیدن از حاملگی
سایر عامل هایی که می توان آن ها را در دسته ی علت های واژینیسموس به شمار آورد، کدام هستند؟
سایر عامل هایی که می توان آن ها را در دسته ی علت های واژینیسموس به شمار آورد، کدام هستند؟

درمان بیماری واژینیسموس

حال که مفصل راجع به این که واژینیسموس چیست، صحبت کردیم و عامل های آن را با دقت بیان کردیم و راجع به آن ها شرح دادیم، لازم است ببینیم که برای این بیماری چه درمان هایی وجود دارند و فرد مبتلا به این اختلال چگونه می تواند برای رفع آن اقدام کند.

چرا که این اختلال علاوه بر دردناک بودن و به طور کلی درد جسمی، خانم و حتی گاها آقا را هم از نظر روحی دچار مشکل می کند و می تواند سبب تیره و تار شدن رابطه ی عاطفی آن ها نیز بشود. لذا درمان این اختلال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

درمان بیماری واژینیسموس
درمان بیماری واژینیسموس

برای این کار راهکارهای مختلفی وجود دارند که ابتدا آن ها را ذکر کرده و سپس در مورد آن ها توضیحاتی ارائه می دهیم. این درمان ها به شرح زیر هستند:

  1. پیدا کردن یک مشاور و یا متخصص مجرب در این زمینه و مراجعه به وی
  2. انجام کارهای درمانی به کمک گذاشتن پروتز در ناحیه ی واژن
  3. بهره گیری از ژل های روان کننده یا همان لوبریکانت ها
  4. بهره گیری از وان آب گرم
  5. ورزش کردن و انجام دادن دسته ای از ورزش ها به نام کگل که برای ناحیه ی لگن و واژن مفید هستند.
  6. استفاده از بوتاکس برای درمان واژینیسموس
  7. درمان اندومتریوز و به دنبال آن درمان شدن واژینیسموس
  8. انجام عمل جراحی به منظور بزرگتر کردن واژن

در ادامه به توضیح هر یک از این درمان ها می پردازیم. همراه ما باشید.

پیدا کردن یک مشاور و یا متخصص مجرب در این زمینه و مراجعه به وی چگونه می تواند در درمان واژینیسموس موثر باشد؟

یکی از بهترین کارهای ابتدایی برای درمان این اختلال مراجعه به متخصص آن هم با همراهی همسر است. پزشک می تواند مشخص کند که آیا بروز واژینیسموس در این فرد به علت روحی روانی است یا خیر؛ عکس العمل غیر ارادی خود بدن است؟

در صورتی که موضوع، پزشکی بوده و در رابطه با بدن خانم باشد، می توان به کمک روش های درمانی برای درمان این اختلال اقدام نمود. اما هنگامی که دلیل این موضوع مشکلات روحی است، تنها مراجعه به روانپزشک می تواند کمک کننده باشد.

پزشک علاوه بر درمان، کمک می کند تا در ابتدا زوجین بدانند که واژینیسموس چیست و چه کارهایی می بایست در هنگام رابطه ی جنسی انجام شوند تا این اختلال بهتر شود. به نوعی آگاهی بخشی، قسمتی از وظایف پزشک در قبال بیمار خود با چنین اختلالی است.

پیدا کردن یک مشاور و یا متخصص مجرب در این زمینه و مراجعه به وی چگونه می تواند در درمان واژینیسموس موثر باشد؟
پیدا کردن یک مشاور و یا متخصص مجرب در این زمینه و مراجعه به وی چگونه می تواند در درمان واژینیسموس موثر باشد؟

انجام کارهای درمانی واژینیسموس به کمک گذاشتن پروتز در ناحیه ی واژن چگونه است؟

یکی از راه های درمان این اختلال، استفاده از پروتزهایی از جنس پلاستیک مخصوص است. این پروتزها کمک می کنند دهانه ی واژن کمی بزرگتر شود  و دخول راحت تر انجام شود. این کار حتما می بایست در مطب یک پزشک متخصص زنان انجام شده و فردی که نسبت به انجام آن اقدام می کند، می بایست حتما دوره دیده باشد. در ادامه ی مقاله ی واژینیسموس چیست، به درمان این اختلال با استفاده از روان کننده ها می پردازیم.

بهره گیری از ژل های روان کننده یا همان لوبریکانت ها برای درمان واژینیسموس، چگونه می تواند تاثیرگذار باشد؟

حال که دانستیم واژینیسموس  چیست، لازم است تا روش های درمان آن را هم بدانیم. یکی از این روش ها استفاده از لوبریکانت هاست. در ساختار لوبریکانت ها مقدار قابل توجهی ماده های روان کننده وجود دارند که برای برخی از خانم ها بسیار خوب عمل می کنند.

از جمله ی این خانم ها می توان به آن هایی که واژن خشک دارند، خانم هایی که قرار است اولین تجربه ی آمیزش خود را داشته باشند، خانم هایی که یائسه شده اند و نیز خانم هایی که به تازگی مادر شده اند، اشاره کرد. این لوبریکانت ها سبب بروز یک وضعیت لغزنده در ناحیه ی واژن می شوند که دخول را آسانتر می کند.

آیا بهره گیری از وان آب گرم می تواند عامل موثری برای درمان واژینیسموس باشد؟

یکی از مواردی که بسیار کمک می کند تا فرد پیش از انجام رابطه ی جنسی به آرامش برسد، گرفتن دوش آب گرم است. در کنار آن هم برای این که ماهیچه های لگن خانم و نیز ماهیچه های قسمت واژن، ریلکس و آزاد شوند، می توان از یک وان که با آب گرم پر شده است، بهره گرفت و برای پانزده الی بیست دقیقه در آن دراز کشید.

به وسیله ی این عمل، ماهیچه های شما آزاد شده و حس ریلکسی  و راحتی بیشتری خواهید داشت و همین امر در زمان برقراری رابطه ی جنسی می تواند به آرام بودن خانم کمک شایانی کند. در ادامه ی مطلب واژینیسموس چیست، به درمان این اختلال به وسیله ی تمرینات کگل می پردازیم.

آیا بهره گیری از وان آب گرم می تواند عامل موثری برای درمان واژینیسموس باشد؟
آیا بهره گیری از وان آب گرم می تواند عامل موثری برای درمان واژینیسموس باشد؟

ورزش کردن و انجام دادن دسته ای از ورزش ها به نام کگل که برای ناحیه ی لگن و واژن مفید هستند، چگونه به درمان این اختلال کمک می کند؟

شاید جالب باشد بدانید که برای اعضای ناحیه ی تناسلی، ورزش هایی وجود دارند که تحت عنوان کگل معروف هستند. این ورزش ها روی لگن و عضلات کف لگن تاثیر می گذارند و تا حد زیادی به کنترل عضله های ناحیه ی واژن کمک می کنند.

این تمرینات به صورت منقبض و منبسط کردن عضله های ناحیه ی مورد نظر انجام می شود و کمک به سزایی در کنترل این عضله ها می کند و در هنگام سکس، دیگر به صورت غیر ارادی ماهیچه ها منقبض نمی شوند. برای اثربخشی می بایست این تمرین ها دست کم سه تا چهار ماه و به صورت مداوم انجام شوند.

ورزش کردن و انجام دادن دسته ای از ورزش ها به نام کگل که برای ناحیه ی لگن و واژن مفید هستند، چگونه به درمان این اختلال کمک می کند؟
ورزش کردن و انجام دادن دسته ای از ورزش ها به نام کگل که برای ناحیه ی لگن و واژن مفید هستند، چگونه به درمان این اختلال کمک می کند؟

استفاده از بوتاکس برای درمان واژینیسموس تا چه حد موثر است؟

در صورتی که مشکل خانم در این زمینه بسیار حاد باشد، پیشنهاد می شود که از بوتاکس بهره بگیرد. همان طور که می دانید، کاربرد این ماده فلج کردن و از کار انداختن عضله هایی است که ماده به آن تزریق می شود.

هنگامی که از تزریق بوتاکس برای ناحیه ی تناسلی بهره گرفته می شود، ماهیچه های آن ناحیه اعصاب خود را از دست می دهند و لذا دیگر خبری از انقباض های ناگهانی و غیر ارادی نیست. مشکل برخی از خانم ها با تنها یک بار تزریق حل می شود اما برخی دیگر می بایست در چند نوبت این کار را انجام دهند.

آیا درمان اندومتریوز می تواند به درمان شدن واژینیسموس کمک کند؟

همان طور که در این مطلب از واژینیسموس چیست گفتیم، یکی از علل این اختلال ابتلا به اندومتریوز است. در این عارضه بخش بسیار کوچکی از رحم فرد به سمت قسمت بیرونی رحم و خارج از آن رشد می کند.

لذا همین امر باعث می شود تا این عارضه سبب دردناک شدن مقاربت شود. برای همین هم  هنگامی که به وسیله ی جراحی نسبت به رفع آندومتریوز اقدام می کنیم، احتمال این که مشکل واژینیسموس فرد رفع شود نیز زیاد است.

انجام عمل جراحی به منظور بزرگتر کردن واژن چگونه می تواند سبب درمان واژینیسموس شود؟

برخی اوقات انجام برخی عمل های جراحی می توانند باعث شوند که خانم در ناحیه ی واژن دچار گرفتگی شود. برای رفع مشکل مسدود شدن در این ناحیه، پزشک می تواند عمل جراحی بزرگتر کردن واژن را برای فرد انجام دهد. دقت کنید که برای این کار حتما می بایست به پزشک متخصص زنان مراجعه کرد و کلیه ی این کارها زیر نظر متخصص انجام شود.

انجام عمل جراحی به منظور بزرگتر کردن واژن چگونه می تواند سبب درمان واژینیسموس شود؟
انجام عمل جراحی به منظور بزرگتر کردن واژن چگونه می تواند سبب درمان واژینیسموس شود؟

نتیجه گیری

یکی از اختلال هایی که عموما در میان خانم ها وجود دارد و دیده می شود، واژینیسموس است. در این مطلب علاوه بر این که به این موضوع پرداختیم که واژینیسموس چیست؟

در مورد عامل های به وجود آمدن آن هم به صورت مفصل صحبت کردیم. برخی از این عامل ها می توانند روحی و روانی باشند و برخی دیگر جنبه های فیزیکی داشته و به  علت بروز برخی مشکلات در بدن رخ دهند. سپس در ادامه به طور مفصل به روش های درمان این عارضه پرداختیم و 8 راه حل کاربردی و مفید در این زمینه ارائه دادیم.

اما توجه به این نکته ضروری است که در این زمینه و برای درمان این اختلال، چیزی که اهمیت فراوانی دارد، همراهی همسر فرد مبتلا به اختلال و تحت فشار نگذاشتن خانم برای برقراری رابطه ی جنسی است.

نتیجه گیری
نتیجه گیری

چرا که کلیه ی این عکس العمل ها کاملا غیر ارادی هستند و این طور نیست که خانم های مبتلا به اختلال واژینیسموس سرد مزاج باشند و یا رابطه ی جنسی را دوست نداشته باشند. فشار آوردن تنها می تواند شرایط را بدتر کند. پس مهمترین اقدام، پذیرش این موضوع و کمک به خانم برای درمان کردن آن است.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانه
حساب کاربری
خدمات
جستجو